Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

AMSTERDAM SEVENS 19 EN 20 MEI 2012 voor de 41ste keer!

Ook dit jaar wordt het Amsterdam Sevens een spetterend evenement met een indrukwekkend aantal bekende internationale spelers. Ondanks de enorme groei van Sevens toernooien in Europa, omdat deze tak van rugby Olympisch wordt, geniet Amsterdam duidelijk de voorkeur van veel internationale teams, die allemaal serieus aan de weg timmeren.

Het legendarische Amsterdam Sevens trekt meer dan 110 teams met 30 verschillende nationaliteiten. Meer dan 7000 toeschouwers genieten een heel weekend van top rugby en van een top atmosfeer met live muziek, verschillende bars, eettentjes en nog veel meer. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast is het een groot feest.

Verspreid over 10 velden worden zo’n 350 wedstrijden gespeeld.In het verleden hebben grootheden als Jeremy Guscott, Lawrence Dallaglio, David Strettle, Didier Camberabero, Neil Jenkins en Sevens legende, Waisale Serevi op de velden van het Amsterdam Sevens gespeeld. Ook de vrouwelijke captain van Canada, Mandy Marchak en de Engelse captain, Maggi Alphonsi speelden op het Amsterdam Sevens.

Het bijzondere van deze 41ste editie is het grote aantal vrouwen landenteams, vooral ook omdat onze Nederlandse vrouwen professioneel zijn geworden en veel kans maken op een plaatsing op de olympische spelen in 2016.Het merendeel van de top 12 van de wereld speelt 19 en 20 mei in Amsterdam.Zuid-Afrika, Australië, Canada, United States of America, Engeland en Frankrijk binden in Amsterdam de strijd met elkaar aan.

 Vorig jaar wonnen de Canadese vrouwen in een zinderende finale tegen een all-star Samurai International team. Na het Honkong Sevens en het Las Vegas Sevens was dit weer een overtuigende overwinning.De heren competitie beloofd ook dit jaar weer spannend te worden, met landenteams uit Duitsland, Marokko en Nederland en invitatieteams, als Marauders, Young Guns, Kingsbridge, Wooden Spoon en de HFW Wailers.

In 2011 moesten de HFW Wailers, met in de basis Sep Visser, het in de finale opnemen tegen de Templars en na zes jaar van nipt verloren finales wonnen zij met 32-5. Sep Visser stond dit jaar voor het eerst in de basis van de professionele rugbyclub Edingburgh, naast zijn oudere broer Tim, die een aantal jaar geleden werd gescout op het Amsterdam Sevens.

De veteranen 10thcompetitie wordt dit jaar ook weer super spannend met onder andere de Dutch Rugby Veterans, Pacific Island Chiefs, Marauders Vets en Vets 4 Kika.Een deel van de ticket opbrengsten van het toernooi wordt gedoneerd aan Stichting Nazorg Sport Gehandicapten ( 50.000 euro over de afgelopen paar jaar).Ook een aantal deelnemende teams werven geld voor goede doelen zoals, Wooden Spoon, Nike Girl effect en de Kika 4 Veteranen.

Details betreffende registratie of entreekaarten kan worden gevonden op de website van het Amsterdam Sevens.

http://www.amsterdamsevens.com

 

 

 

 

  

Partners van sportpark de Eendracht: