Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Amsterdam Sevens (rugby)

De Amsterdam Sevens, het grote internationale rugbytoernooi wordt ook dit jaar weer gehouden op sportpark de Eendracht. Bij de mannen doen 60 topteams mee, bij de vrouwen 20 topteams en bij de veteranen 16 topteams.

Het verhaal van de Amsterdam Sevens

Sinds 1972 staat de Amsterdam Sevens als belangrijk genoteerd in de internationale rugbyagenda. AAC Rugby heeft in dat jaar voor het eerst het toernooi georganiseerd. Het is met de jaren gegroeid tot één van het grootste Sevens toernooi met topteams vanuit de hele wereld. In de afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van teams uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Zimbabwe, Australië, de Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Moldavië, Georgië, Servië, Tsjechië, Noorwegen, Denemarken, Kenia, Duitsland, België, Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Bahrein, Dubai, Ierland, Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

            De teams zijn sterk gevarieerd van sterkte. Er zijn vaak nationale teams, die het toernooi als onderdeel van de voorbereiding gebruiken voor internationale wedstrijden. De nationale teams die genodigd zijn voor de heren zijn: Schotland, Zuid-Afrika, Moldavië, Tsjechië, Zimbabwe, Nederland, België, Georgië. Voor de dames betreft dit onder andere de nationale teams van Engeland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Tsjechië. Samurai, de winnaar van de afgelopen edities, is tevens weer van de partij. Net als vele andere verenigings- en sociale teams.

            Zaterdag wordt het kaf van het koren gescheiden. De teams spelen in poules om te beslissen in welk toernooi zij op zondag gaan spelen. Dit geeft de kans voor de ‘kleintjes’ op tegen topteams en topspelers te spelen. ‘The Elepthans’, een studententeam, kan nog steeds tegen iedereen vertellen dat zij maar met 15 punten meer hebben verloren van het nationale team van Zuid-Afrika, dan het nationale team van Frankrijk een week later had gedaan.

            Op zondag worden voor de heren drie toernooien, twee voor de dames en een veteranentoernooi gespeeld. Hierin wordt een knock-out systeem gespeeld tot aan de finale.

Kijk voor meer informatie op de website van het toernooi! http://www.amsterdamsevens.com/

Partners van sportpark de Eendracht: