Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Amsterdamse studenten organiseren internationaal sporttoernooi

Studenten van de ultimate frisbeevereniging NUTS organiseren op 14 en 15 april een internationaal frisbeetoernooi voor studententeams uit heel Europa. Om de vijfde editie van het Ultimate University Tournament (UUT) te vieren zullen leuke extra’s worden georganiseerd tijdens het weekend.

  UUT is het officieuze Europees Kampioenschap ultimate frisbee voor studententeams. Het toernooi is ontstaan in Brussel en is na twee edities naar Amsterdam verhuisd. De organisatie is in handen van de studenten van frisbeevereniging NUTS. Het toernooi vindt plaats op sportpark De Eendracht in Amsterdam West.

Dit jaar zullen 16 teams uit verschillende Europese landen deelnemen aan het toernooi. UUT 2012 zal de vijfde editie van het toernooi zijn en daarom doen de Amsterdamse studenten er alles aan om het toernooi extra memorabel te maken. Behalve een feest op zaterdag zal er ook tijdens het weekend een clinic worden gegeven aan de deelnemers door de Amerikaanse topcoach Ted Munter. Daarnaast zullen frisbees en geld worden ingezameld om een frisbeeproject in Ethiopië te steunen.  

Ultimate frisbee is snelle en dynamische teamsport van zeven tegen zeven. Een frisbeeveld is net zo lang als een voetbalveld en half zo breed. Aan de uiteinden liggen ‘endzones’; je scoort door de frisbee te vangen in de endzone van de tegenpartij. Spelers mogen niet met de frisbee lopen. Hoe het er echt aan toe gaat? Bekijk dit filmpje. Zie voor meer informatie over het toernooi de website.

Partners van sportpark de Eendracht: