Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Het grootste frisbeetoernooi van Europa in Amsterdam!

Op 17, 18 en 19 juni zal Amsterdam het toneel zijn voor het grootste frisbeetoernooi van Europa, de Windmill Windup. Met vorig jaar meer dan 90 teams, zo'n 1200 deelnemers, wordt er door de twee Amsterdamse frisbeeverenigingen 'Crunch' en 'Nuts' hard gewerkt om deze zevende editie nog grootser en spectaculairder te maken dan de voorgaande edities. Drie dagen lang zullen spelers uit heel de wereld eten, drinken, feesten, slapen en natuurlijk frisbee├źn op sportpark de Eendracht.

Tijdens de Windmill Windup draait het om ultimate frisbee. Bij deze teamsport gaat het er een stuk heftiger aan toe dan bij een beetje overgooien in het park. Het spel wordt gespeeld door twee teams van zeven spelers, die uit zowel mannen als vrouwen kunnen bestaan. Het veld is even lang en iets minder breed dan een voetbalveld. Het doel is om punten te scoren door de Frisbee te vangen in een 'endzone' zoals bekend van rugby of American Football. Dit gebeurt door de Frisbee over te gooien zonder te lopen met de schijf. Ultimate frisbee op het hoogste niveau is een spectaculaire sport, de spelers moeten goed kunnen gooien en vangen en een flink uithoudingsvermogen hebben. De snelheid van het spel en de techniek van het frisbeeën maken het bovendien een spannende sport om naar te kijken.

Om de internationale frisbeespelers ook na de wedstrijden te vermaken staan er grootse activiteiten op het programma. Live optredens van bands, VJ’s en andere acts zullen de deelnemers in de avonduren vermaken. Maar dat is niet het enige waarmee de Windmill Windup zich onderscheidt van andere sporttoernooien. De vereniging Windmill Windup is ook sociaal betrokken en geeft jaarlijks een deel van de opbrengst aan goede doelen als Open Arms Malawi en Room to Read. Daarnaast probeert de organisatie van het toernooi, die geheel uit vrijwilligers bestaat, het milieu zo min mogelijk te belasten door te recyclen, al het afval te scheiden en geen wegwerpborden of -bestek te gebruiken, uit een frisbee kan namelijk prima gegeten worden! Kortom, de Windmill Windup is een sportief en cultureel evenement waar iedereen die wel eens een frisbee heeft gegooid zijn ogen uit zal kijken.

Partners van sportpark de Eendracht: