Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Kwalificatietoernooi NK 7's Dames

Komende zondag, 27 februari 2011, wordt het tweede kwalificatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap Rugby Sevens bij de dames gespeeld bij AAC Rugby.

Dit jaar voor het eerst wordt het landskampioenschap Rugby Sevens bij de dames getrapt beslist. Zestien teams hebben zich ingeschreven en zij zullen in een drietal toernooien spelen om kwalificatie voor het eindtoernooi. Aan dit eindtoernooi (15 mei in Amsterdam) zullen acht teams deelnemen. Om zich te kunnen plaatsen voor de eindronde moet een team aan minimaal twee kwalificatietoernooien hebben deelgenomen en daarbij voldoende punten hebben vergaard.

Het eerste kwalificatietoernooi werd gespeeld op 31 oktober bij Eemland. In Amersfoort versloeg AAC Rugby met 39-0 Hilversum in de finale.

Aan het tweede toernooi nemen vijftien teams deel. Veertien daarvan zijn reguliere clubteams. Het vijftiende is een invitatieteam bestaande uit speelsters, van wie de vereniging niet deelneemt aan het Rugby Sevens circuit. Deze dames willen toch graag laten zien wat ze in huis hebben.

De Olympische ambities van de dames Rugby Sevens ploeg zelfs bij Paul de Leeuw zijn uitgesproken. De Nationale ploeg legde beslag op de tweede plaats op het prestigieuze toernooi in Las Vegas en is vast van plan om binnenkort in Hong Kong nog een plaats hoger te eindigen.

De poulewedstrijden beginnen om 10:00 en de dag wordt om 17:00 afgesloten met de finale.

Deelnemende teams aan de NK Rugby Sevens:

AAC Rugby, Alkmaar, Hilversum 1 & 2, Oemoemenoe, Castricum, Delft, RUS 1 & 2, DIOK, Tilburg, Eemland, Utrecht, Hanzeladies, The Wasps en Waterland.

Geschreven door Nick den Uijl; Kijk voor meer informatie op de website:

http://www.aacrugby.com/index.php/nieuws/aacnieuws.html

Partners van sportpark de Eendracht: