Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Laatste competitiedag Ultimate Frisbee in Amsterdam

300 Atleten, 24 teams, 6 divisies, 1 locatie... Aanstaande zondag vindt de laatste dag van de Nederlandse Open competitie Ultimate Frisbee plaats op sportpark De Eendracht.

Het is een Open competitie, dat wil zeggen mannen en vrouwen spelen samen in een team. In de eerste divisie strijden zoals ieder jaar de topteams uit Amsterdam, Groningen en Utrecht om de kampioenstitel. In alle andere divisies gaat het om promotie naar een hogere of degradatie naar een lagere divisie.

Dit jaar vindt ook het Europees Kampioenschap Ultimate Frisbee plaats. Er komen drie teams uit voor Nederland: Dames, Heren en Mixed. Veel van de spelers in de nationale teams spelen met hun clubteam in de Nederlandse competitie. Zo zullen een aantal teamgenoten tegenover elkaar komen te staan!

Het belooft een spannende dag te worden. De eerste wedstrijden beginnen om 10:30. Rond 15:00 uur beginnen de laatste wedstrijden. Het Nederlandse Damesteam regelt de dagorganisatie en heet alle toeschouwers van harte welkom. Langs de kant wordt heerlijke zelfgebakken taart aangeboden. Met de opbrengsten financieren de dames hun reis naar het EK in Slovenie.

Voor meer informatie over Ultimate Frisbee zie de website http://www.frisbeesport.nl/web/.

Partners van sportpark de Eendracht: