De Eendracht Open - festival
13 mei
Nog 77 dagen >>
Dit weekend (zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017) zijn de natuurgrasvelden op ... >>
Sport & Mind Amsterdam is een uniek, bijzonder initiatief van een 3-tal gediplomeerde ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
De Amsterdam Devils, in samenwerking met AFL Europe, ontvangen op zaterdag 1 april de ... >>
Op 27 november 2016 was het jaarlijkse gala van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond ... >>
 

Laatste competitiedag Ultimate Frisbee in Amsterdam

300 Atleten, 24 teams, 6 divisies, 1 locatie... Aanstaande zondag vindt de laatste dag van de Nederlandse Open competitie Ultimate Frisbee plaats op sportpark De Eendracht.

Het is een Open competitie, dat wil zeggen mannen en vrouwen spelen samen in een team. In de eerste divisie strijden zoals ieder jaar de topteams uit Amsterdam, Groningen en Utrecht om de kampioenstitel. In alle andere divisies gaat het om promotie naar een hogere of degradatie naar een lagere divisie.

Dit jaar vindt ook het Europees Kampioenschap Ultimate Frisbee plaats. Er komen drie teams uit voor Nederland: Dames, Heren en Mixed. Veel van de spelers in de nationale teams spelen met hun clubteam in de Nederlandse competitie. Zo zullen een aantal teamgenoten tegenover elkaar komen te staan!

Het belooft een spannende dag te worden. De eerste wedstrijden beginnen om 10:30. Rond 15:00 uur beginnen de laatste wedstrijden. Het Nederlandse Damesteam regelt de dagorganisatie en heet alle toeschouwers van harte welkom. Langs de kant wordt heerlijke zelfgebakken taart aangeboden. Met de opbrengsten financieren de dames hun reis naar het EK in Slovenie.

Voor meer informatie over Ultimate Frisbee zie de website http://www.frisbeesport.nl/web/.

Partners van sportpark de Eendracht: