Voor sportlessen kunt u terecht in Spark United, het multi-verzamel sportgebouw van ... >>
Vanaf 4 oktober (10.00) wordt er elke woensdagochtend een wandeling door de Tuinen van ... >>
In samenwerking met de NOC*NSF is er voor de sportverenigingen in Nederland een structuur ... >>
Websites voor het centrale sportgebouw Spark United en de nieuwe buurt OV-dienst Vervoer ... >>
De Vereniging voor Besloten Vervoer Tuinen van West (Vervoer TvW) rijdt aanvullend op ... >>
 

Tenniskampioenschappen basisscholen Amsterdam

Op woensdag 21 en 28 september 2011 gaan de Tenniskampioenschappen Basisscholen Amsterdam van start. Voor dit jaar zijn alleen de scholen van Amsterdam-Nieuw-West uitgenodigd, voor 2012 worden de scholen van Nieuw-West, West en Centrum uitgenodigd en voor het jaar 2013 alle scholen van Amsterdam. Op die manier krijgen we een goede opbouw van het kampioenschap.

 

Scholen kunnen deelnemen in vijf categorieën: meisjes enkelspel, jongens enkelspel, meisjes dubbelspel, jongens dubbelspel en gemixed dubbelspel. Dat betekent, dat elke school 8 leerlingen kan afvaardigen, maar men kan ook minder leerlingen sturen door combinaties te maken. Van alle leerlingen wordt gevraagd naar hun gegevens en hun spelnivo en via de email-adressen van de leerlingen (en hun ouders) worden de wedstrijdschema’s bekend gemaakt. De late vakanties hebben geleid tot een korte tijd van inschrijving, maar de eerste algemene aanmeldingen van scholen waren al gedaan vóór de vakanties. 

Daarnaast is er de mogelijkheid voor alle kinderen om deel te nemen aan een clinic, die wordt georganiseerd door de landelijke tennisbond met ervaren leraren en die clinic wordt gehouden op woensdag 21 september van 13.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 15.00 uur. Iedere leerling van een basisschool kan zich voor die gratis clinic inschrijven en het biedt een perfekte gelegenheid om een keer kennis te maken met tennissen. 

Alle wedstrijden en clinics worden gehouden op het terrein van Tennisvereniging Geuzenveld aan de Tom Schreursweg, achter de Aristos-hal aldaar. Een schitterende gravel-accommodatie met 6 banen en een mogelijkheid voor een drankje en hapje. Twee organisaties ondersteunen het Tenniskampioenschap en wel Rojo racketsport en sportpark de Eendracht. Hun bijdrage is erg welkom, evenals de ondersteuning vanuit Tennisvereniging Geuzenveld met vele vrijwilligers. 

Uiteraard is het mogelijk om te komen kijken naar de wedstrijden. We hopen op vooral een hele sportieve ontmoeting van alle scholen en alle leerlingen. Nadare informatie te krijgen bij de kontaktpersoon van de Tennisvereniging Han de Jong via handejong@hetnet.nl en 06-40037084. De wedstrijden zullen op woensdag 21 september beginnen om 15.00 uur en duren tot ongeveer 19.00 uur en op woensdag 28 september beginnen we om 14.00 uur en spelen tot ongeveer 19.00 uur. De prijsuitreiking zal woensdag 28 september zijn, rond 19.00 uur. Indien regen roet in het eten gooit, is woensdag 5 oktober de reserve-datum. 

 

Partners van sportpark de Eendracht: