De Amsterdam Devils, in samenwerking met AFL Europe, ontvangen op zaterdag 21 maart de ... >>
Op 22 november 2014 was het jaarlijkse gala de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond ... >>
Cricket Club Qui Vive heeft het afgelopen seizoen een unieke prestatie geleverd: alle ... >>
In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je tussen 11.00 ... >>
Zaterdag 30 augustus vond van 12 tot 18 uur het evenement 'Schiet naar je ... >>
 

Australian Rules Football komt naar Amsterdam voor de Champions League

De Amsterdam Devils, in samenwerking met AFL Europe, ontvangen op zaterdag 21 maart de beste teams van Europa voor de eerste Champions League Australian Rules Football. Op de velden van Sportpark de Eendracht, in Amsterdam, zullen de teams het tegen elkaar opnemen om te bepalen welke club zich “beste club van Europa” mag noemen.

Nederland zal tijdens dit toernooi vertegenwoordigd worden door de Amsterdam Devils. De Devils strijden met 13 andere clubs uit heel Europa tijdens een ééndaags toernooi voor de titel “Europees clubkampioen”. De teams zullen het tegen elkaar opnemen volgens het 9 tegen 9 format, welke ook standaard gebruikt wordt tijdens het Europees Kampioenschap. Deze dag stelt zowel de Australiërs als Nederlanders in staat om te genieten van de sportcultuur van beide landen.

“Wij zijn niet alleen enthousiast om de gastheer van de eerste Champions League te mogen zijn, maar kijken ook uit om het, in een zwaar bevochten toernooi, op te nemen tegen de beste teams van Europa. Dit is daarnaast natuurlijk een geweldige stap voor de sport, die in populariteit in Europa de afgelopen jaren maar blijft groeien. Voor nu geldt echter dat de jongens klaar en fit zijn en zich focussen op de uitdaging van 21 maart”, aldus Nick Bennett, coach van de Amsterdam Devils.

Australian Rules Football is Australië haar nationale sport en bestaat uit een combinatie van rugby en voetbal. De sport vergt fysiek en conditioneel veel van de spelers en is bij uitstek aantrekkelijk voor toeschouwers.

Qui Vive cricketclub van het jaar

Op 22 november 2014 was het jaarlijkse gala de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) haar jaarlijkse gala. Centraal staat daarin de uitreiking van een aantal awards. Qui Vive is daarbij cricketclub van het jaar geworden. Amsterdam won de award voor cricketgemeente van het jaar.

Qui Vive Cricket Club heeft dit jaar een unieke mijlpaal bereikt door met alle vijf deelnemende teams in de diverse competities kampioen te worden (OvergangsKlasseB, 2A, 3B, 3C en ZoMi 1). Na een gedwongen vertrek uit Hoofddorp en twee jaar gastvrij gehuisvest te zijn door ACC was de club twee jaar geleden nog op sterven na dood. Toen zij echter begin 2013 alsnog een prachtig onderkomen vond op Sportpark de Eendracht in Amsterdam Nieuw-West is het gelukkig snel bergopwaarts gegaan, met een actief bestuur en bovengenoemde competitieresultaten. De bekroning was de award voor cricketclub van het jaar 2014. Een groot compliment aan het bestuur en alle leden!

Daarbij werd Amsterdam ook nog cricketgemeente van het jaar in het hol van de leeuw. Het KNCB gala vond namelijk paats in Den Haag, ook een van de genomineerden. Donderdag 5 februari overhandigt Rod Lyall van de KNCB in gezelschap van het bestuur van Qui Vive ve bijbehorende award aan wethouder Eric van der Burg van de Gemeente Amsterdam.

Alle vijf cricketteams Qui Vive kampioen

Cricket Club Qui Vive heeft het afgelopen seizoen een unieke prestatie geleverd: alle vijf seniorenteams zijn kampioen geworden!

Op de foto staan de cricketers van CC QUi Vive ZOMI (zondagmiddag). Hierbij hun korte verslag van hun kampioenschapswedstrijd:

Met het vooruitzicht kampioen te worden,  moest Qui Vive ZOMI de thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde Hilversumsche CC winnen. De spanning was hoog. Voorafgaande de wedstrijd werd de toss verloren door Qui Vive waardoor de bezoekers konden besluiten om aan slag te beginnen.

De opdracht voor Qui Vive: Zo weinig mogelijke runs weggeven, goed bowlen dus en wickets pakken! Ze moesten de tegenstander snel uitgooien.

De batsmen van Hilversum zetten een goede score neer van 148 runs in 25 overs. Bowler en aanvoerder Jatin Sehgal bowlde drie wickets en werd goed ondersteund door bowlers; Grant Holton, Rajat, Vineeth and Ajeesh.

In de 2e inning was het de slagbeurt aan Quivive met een target van 149 runs in 25 overs. Openingslagmannen Sheetal Chagule en Rajat maakten een goede start voor 55 runs voor Qui Vive. Door goed fielden en bowlen van Hilversum, volgden er daarna twee snelle wickets totdat Ajeesh en Sheetal snel de winnende 149 runs passeerde.

Plukdagen Fruittuin van West

In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je tussen 11.00 uur en 16.00 uur je eigen fruit komen plukken in de Fruittuin van West.

De Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg is een van de samenwerkingspartners van Sportpark de Eendracht in de Tuinen van West. ZIj komen met een zonnig bericht:

De fruitbomen die we in maart hebben geplant, hebben het goed naar hun zin in de Amsterdamse grond.
En daar willen we jullie van mee laten genieten!

In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je
tussen 11.00 uur en 16.00 uur je eigen fruit komen plukken.

Er hangen dan Conference peren en Elstar appels (en misschien nog wat Alkmene).
Dit fruit hebben we biologisch dynamisch geteeld maar omdat de grond "nieuw" is verlaat het ons bedrijf als "in omschakeling naar bd"
We verkopen het fruit dit jaar voor € 1.50 / kg. 

Zeg het voort!!

Wil & Lisan Sturkenboom

Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam

Scoren voor je toekomst

Zaterdag 30 augustus vond van 12 tot 18 uur het evenement 'Schiet naar je toekomst' op Sportpark de Eendracht plaats.

Zaterdag 30 augustus was bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud aanwezig bij het jaarlijks sportevenement ‘Schiet naar je toekomst’. Jongeren en bedrijven ontmoetten elkaar tijdens een voetbaltoernooi en Hollandse spellen op de kunstgrasvelden van sportpark De Eendracht aan Bok de Korverweg 4. Jongeren van 16 tot 27 jaar van verschillende opleidingsniveaus die op zoek zijn naar stage, leer-werkplek en/of een baan konden hier hun netwerk vergroten. Aansluitend op de sportieve activiteiten waren er meetings met werkgevers. Aanwezig waren onder meer WerkPunt, WerkgeverServicePunt, uitzendbureau Randstad en medewerkers van het DWI jongerenloket. 

Partners van sportpark de Eendracht: