Op 22 november houdt de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) haar jaarlijkse gala. ... >>
Cricket Club Qui Vive heeft het afgelopen seizoen een unieke prestatie geleverd: alle ... >>
In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je tussen 11.00 ... >>
Zaterdag 30 augustus vond van 12 tot 18 uur het evenement 'Schiet naar je ... >>
Voetbalvereniging SV Nieuw-West heeft een nieuwe website gelanceerd. >>
 

Qui Vive genomineerd bij KNCB

Op 22 november houdt de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) haar jaarlijkse gala. Centraal staat daarin de uitreiking van een aantal awards. Qui Vive is genomineerd voor club van het jaar 2014.

Op de website van de KNCB kan iedereen stemmen. Helemaal onderaan staat de stemming voor Club van het jaar. Qui Vive heeft in deze categorie concurrentie van ACC (ook uit Amsterdam) en Quick Haag. Qui Vive kan natuurlijk alle stemmen gebruiken, dus stem! Vlak daarboven kun je ook op Amsterdam stemmen als Cricketgemeente 2014. Met al die awards zal het een vrolijke avond worden op het gala op 22 november. Hopelijk is een ervan voor Qui Vive!

Qui Vive Cricket Club heeft dit jaar een unieke mijlpaal bereikt door met alle vijf deelnemende teams in de diverse competities kampioen te worden (OvergangsKlasseB, 2A, 3B, 3C en ZoMi 1). Na een gedwongen vertrek uit Hoofddorp en twee jaar gastvrij gehuisvest te zijn door ACC was de club twee jaar geleden nog op sterven na dood. Toen zij echter begin 2013 alsnog een prachtig onderkomen vond op Sportpark de Eendracht in Amsterdam Nieuw-West is het gelukkig snel bergopwaarts gegaan, met een actief bestuur en bovengenoemde competitieresultaten.

Alle vijf cricketteams Qui Vive kampioen

Cricket Club Qui Vive heeft het afgelopen seizoen een unieke prestatie geleverd: alle vijf seniorenteams zijn kampioen geworden!

Op de foto staan de cricketers van CC QUi Vive ZOMI (zondagmiddag). Hierbij hun korte verslag van hun kampioenschapswedstrijd:

Met het vooruitzicht kampioen te worden,  moest Qui Vive ZOMI de thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde Hilversumsche CC winnen. De spanning was hoog. Voorafgaande de wedstrijd werd de toss verloren door Qui Vive waardoor de bezoekers konden besluiten om aan slag te beginnen.

De opdracht voor Qui Vive: Zo weinig mogelijke runs weggeven, goed bowlen dus en wickets pakken! Ze moesten de tegenstander snel uitgooien.

De batsmen van Hilversum zetten een goede score neer van 148 runs in 25 overs. Bowler en aanvoerder Jatin Sehgal bowlde drie wickets en werd goed ondersteund door bowlers; Grant Holton, Rajat, Vineeth and Ajeesh.

In de 2e inning was het de slagbeurt aan Quivive met een target van 149 runs in 25 overs. Openingslagmannen Sheetal Chagule en Rajat maakten een goede start voor 55 runs voor Qui Vive. Door goed fielden en bowlen van Hilversum, volgden er daarna twee snelle wickets totdat Ajeesh en Sheetal snel de winnende 149 runs passeerde.

Plukdagen Fruittuin van West

In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je tussen 11.00 uur en 16.00 uur je eigen fruit komen plukken in de Fruittuin van West.

De Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg is een van de samenwerkingspartners van Sportpark de Eendracht in de Tuinen van West. ZIj komen met een zonnig bericht:

De fruitbomen die we in maart hebben geplant, hebben het goed naar hun zin in de Amsterdamse grond.
En daar willen we jullie van mee laten genieten!

In de weekenden van 13 & 14 / 20 & 21 / 27 & 28 september kun je
tussen 11.00 uur en 16.00 uur je eigen fruit komen plukken.

Er hangen dan Conference peren en Elstar appels (en misschien nog wat Alkmene).
Dit fruit hebben we biologisch dynamisch geteeld maar omdat de grond "nieuw" is verlaat het ons bedrijf als "in omschakeling naar bd"
We verkopen het fruit dit jaar voor € 1.50 / kg. 

Zeg het voort!!

Wil & Lisan Sturkenboom

Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam

Scoren voor je toekomst

Zaterdag 30 augustus vond van 12 tot 18 uur het evenement 'Schiet naar je toekomst' op Sportpark de Eendracht plaats.

Zaterdag 30 augustus was bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud aanwezig bij het jaarlijks sportevenement ‘Schiet naar je toekomst’. Jongeren en bedrijven ontmoetten elkaar tijdens een voetbaltoernooi en Hollandse spellen op de kunstgrasvelden van sportpark De Eendracht aan Bok de Korverweg 4. Jongeren van 16 tot 27 jaar van verschillende opleidingsniveaus die op zoek zijn naar stage, leer-werkplek en/of een baan konden hier hun netwerk vergroten. Aansluitend op de sportieve activiteiten waren er meetings met werkgevers. Aanwezig waren onder meer WerkPunt, WerkgeverServicePunt, uitzendbureau Randstad en medewerkers van het DWI jongerenloket. 

Nieuwe website SV Nieuw-West

Voetbalvereniging SV Nieuw-West heeft een nieuwe website gelanceerd.

De website heeft een nieuwe en frisse look-and-feel. Prominent aanwezig op de homepagina is de advertentie van ING. SV Nieuw-West heeft via een prijsvraag ING als sponsor aan zich verbonden.

Partners van sportpark de Eendracht: