Update n.a.v. de persconferentie op 18 september 2020

Zie ook: 

Beleid SSDE sport jeugd Covid-19
(
ingang 29 april 2020, laatste update 18 september 2020)

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Er mag worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Er gelden wel nog steeds beperkingen. De gemeente Amsterdam volgt hierbij het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten. Kijk voor alle spelregels met betrekking tot sporten op de site van het RIVM en NOC*NSF, en op de websites van de specifieke sportbonden, die sportspecifieke protocollen hebben opgesteld. Wij verwachten van sportaanbieders dat zij de protocollen in praktijk brengen en handhaven.

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Iedereen moet zich tijdens de trainingen houden aan de hygiënemaatregelen van het RIVM:

 • Voor en na trainingen, wedstrijden handen wassen
 • In de binnenkant van de elleboog niezen en hoesten;
 • Geen handen schudden;
 • Buiten het veld 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 18 jaar.

Evenementen:
Per 1 juli worden meldingsplichtige en vergunningsplichtige evenementen door de gemeente weer toegestaan.

 

 Wat betekent dit allemaal nu voor sporten op
Sportpark de Eendracht miv 1 juli 2020:

De hekken zijn weer open. Van maandag tm vrijdag is autoverkeer toegestaan tussen 08.00 en 15.30 uur. Na 15.30 uur en in de weekenden zijn alleen de loophekken open. Gelieve u strikt aan deze tijden te houden.

Verdeling velden:

Velden worden gereserveerd door de betreffende club. Men neemt alleen af wat ook echt gebruikt wordt.
Lessen Buurtsportvereniging De Eendracht in de sportzaal van Spark United vangen weer aan volgens regulier rooster. 

Zie de agenda voor de reserveringen op www.sde.nu (klik op het bewuste veld voor de agenda). U wordt ingelicht door uw sportclub en trainer.

 • Trainingen worden verzorgd door de clubs, zij stellen een corona coördinator aan (zie bijlage; protocol veilig sporten NOC NSF & VSG). Deze coördinator zorgt oa voor een ordelijk verloop van de trainingen, wisseling teams op veld, in-, en uitloop naar hek.
 • Bij voorkeur gebeurt omkleden/douchen thuis, toilet thuis voor de training aanmoedigen svp. T.a.t. houd u ook hier 1,5 meter afstand.
 • Clubhuizen mogen per 1 juli open. De rijksoverheid heeft hiervoor regels opgesteld. Daarnaast is er door de sport ook een checklist opgesteld voor een soepele opening. Denk hierbij ook aan de protocollen van de KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Aanvulling: De horeca gaat voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.
 • Handhaving en politie blijven gerichte controles uitvoeren op plekken waar mensen samenkomen, zoals feest- en zaallocaties, cafés, restaurants en sportkantines.

  We vragen extra aandacht voor het naleven van de basisregels en het nemen van coronamaatregelen in het openbare leven, zoals in winkels, sportkantines en horeca. Daarmee bedoelen we dat mensen bij binnenkomst altijd hun handen desinfecteren, dat overal 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dit wordt gestimuleerd door het gebruik van pijlen en andere markeringen. Ook winkelmandjes worden weer geteld en gedesinfecteerd. Bij bezoek aan de horeca vindt vooraf een gezondheidscheck plaats en moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten.

 • Studentensportverenigingen mogen alleen fysieke activiteiten organiseren voor zover deze nodig zijn voor de introductie van de studie of sport. Fysieke bijeenkomsten vinden plaats in kleine groepen, hebben een eindtijd van uiterlijk 22:00 uur en er wordt geen alcohol gedronken. Fysieke wervings- en introductieactiviteiten door studentenverenigingen zijn niet toegestaan.
 • Ouders/toeschouwers zijn toegestaan mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Aanmoedigen mag, maar niet met versterkt stemgeluid of spreekkoren.
 • Waterpunten bij hoek veld 4 – Germaan/Eland en voor survivalbaan kunnen gebruikt worden om de eigen bidons te vullen.
 • UP events, TV Geuzenveld, Padel Dam en Beevee Strand volgen de richtlijnen tbv terrein TOM8/14 
 • Aanwijzingen van beheerder dienen t.a.t. opgevolgd te worden.

Voor meer informatie, neemt u contact op met Liesbeth van de Leur via liesbeth@sportparkdeeendracht.nl of 06 411 65 173

Bron informatie op volgorde van opvolging:

Noodverordening Gemeente Amsterdam: 
https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronavirus/
https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwe-coronamaatregelen/ 
/ https://assets.amsterdam.nl/publish/pages/950444/noodverordening_covid-19_amsterdam-amstelland_van_10_augustus_20201.pdf 

Gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport/    

Richtlijnen, maatregelen RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

Protocol verantwoord sporten NOC NSF: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

Verschillende sportbonden:

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This