Beleid SSDE sport jeugd Covid-19
ingang 29 april 2020, laatste update 28 mei 2020

Uitgangspunten blijven voor Stichting Sportpark de Eendracht de richtlijnen RIVM, gemeente Amsterdam, NOC NSF, sportbonden.

Algemeen:
In het kort de spelregels voor het sporten:

Voor jongeren tot en met 12 jaar geldt dat zij geen 1,5 meter afstand dienen te houden tijdens het sporten. Sporten is georganiseerd met begeleiding en is enkel in de buitenlucht toegestaan. Er is geen maximale groepsgrootte.
Jongeren tot en met 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook sporten zij georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht. Er is geen maximale groepsgrootte.
Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

Sporten voor jongeren tm 18 jaar Jongeren tot en met 18 jaar mogen samen trainen in de buitenlucht. Wedstrijden, competities en toernooien zijn verboden.

Volwassenen mogen vanaf 11 mei hun sporttrainingen in teamverband op de club en in de openbare ruimte hervatten, er moet dan 1,5 meter afstand worden gehouden. Daarnaast moeten de hygiëneregels van het RIVM in acht worden genomen. Let op, kleedruimtes en kantines blijven gesloten.

Iedereen moet zich tijdens de trainingen houden aan de hygiënemaatregelen van het RIVM:

 • Voor en na het trainen handen wassen;
 • In de binnenkant van de elleboog niezen en hoesten;
 • Geen handen schudden;
 • 1,5 meter afstand tot elkaar houden, ook tijdens het sporten. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Competities mogen voor 1 september geen doorgang vinden, ook voor de buitensporten niet.

Evenementen:
Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

Crisis opvang in Spark United:
in samenwerking met Orion en de gemeente Amsterdam vangt de Urban Talent Academy op schooldagen tussen 0900-1500 uur kinderen op, zodra het MBO weer mag starten, zal ook het ROC weer aanwezig zijn op onze locatie.

 

 Wat betekent dit allemaal nu voor sporten voor de jeugd op 
Sportpark de Eendracht miv 11 mei 2020:

Maandag t/m vrijdag stellen wij het sportpark (Bok4/6)  open uitsluitend voor trainingen van 1500 – 2200 uur. De clubs op de TOMzijde werken op afspraak en hanteren andere openingstijden.

Gelieve u strikt aan deze tijden te houden.

Verdeling velden:

Velden worden gereserveerd door de betreffende club.
Men neemt alleen af wat ook echt gebruikt wordt.
Lessen Buurtsportvereniging De Eendracht die normaliter in de sportzaal plaatsvinden, worden nu op veld 1 gegeven indien nodig en mogelijk. 

Zie de agenda voor de reserveringen op www.sde.nu (klik op veld 1,2,3,11 en 14 afhankelijk waar de training plaats vind).
U wordt ingelicht door uw sportclub en trainer.

 • De toegangshekken zullen gesloten blijven, alleen sporters en trainers kunnen het terrein op (5 min voor aanvang).
 • Trainingen worden verzorgd door de clubs, zij stellen een corona coördinator aan (zie bijlage; protocol veilig sporten NOC NSF & VSG). Deze coördinator zorgt oa voor een ordelijk verloop van de trainingen, wisseling teams op veld, in-, en uitloop naar hek.
 • Beheerder is aanwezig bij het hek BOK4 (ook tbv AAC Rugby) voor toegang en bij Spark United voor toiletgebruik, 1 voor 1 naar binnen, gelieve aan te geven dat dit alleen in hoge nood gebruikt kan worden.
 • Omkleden/douchen thuis, toilet thuis voor de training aanmoedigen svp.
 • Ivm hygiëne heeft het de aanbeveling om de sporters zelf hun materiaal te laten meenemen.
 • Clubhuizen blijven gesloten voor publiek, mogen waarschijnlijk per 1 juli open, afhankelijk van de herziene noodverordening van de gemeente Amsterdam. 
 • Geen ouders/toeschouwers binnen de hekken, alleen trainers/begeleiders en sporters zijn toegestaan (iav nieuwe noodverordening gemeente Amsterdam)
 • Waterpunt voor survivalbaan kan gebruikt worden, beheerder zorgt voor reiniging knop en uitloop.
 • Om 14.50 uur opent de beheerder het loophek BOK4 en afhankelijk van de reserveringen voor trainingen wordt uiterlijk om 22.10 uur het hek gesloten.
 • Gelieve deze tijden aan te houden en rekening mee te houden mbt de trainingstijden
 • UP events, TV Geuzenveld, Padel Dam en Beevee Strand volgen de richtlijnen tbv terrein TOM8/14 
 • Aanwijzingen van beheerder dienen t.a.t. opgevolgd te worden.

 

Voor meer informatie, neemt u contact op met Liesbeth Wit via liesbeth@sportparkdeeendracht.nl of 06 411 65 173

 

Bron informatie op volgorde van opvolging:

Richtlijnen, maatregelen RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Protocol verantwoord sporten NOC NSF: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

Gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport/  &  https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronavirus/

Noodverordening Gemeente Amsterdam: https://assets.amsterdam.nl/publish/pages/941483/noodverordening_covid-19_veiligheidsregio_amsterdam-amstelland_8_mei_2020.pdf

Verschillende sportbonden:

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This